"Maakt zwangerschap Kate Middleton minder sexy?"

Vorig jaar schitterde ze nog op plaats 32 in de lijst van de meest sexy vrouwen in de wereld, samengesteld door de lezers van het Britse mannenblad FHM. Maar dit jaar is van Kate Middleton geen spoor meer. Royaltywatchers en fashionista’s wisten met hun verbazing geen blijf en gingen op zoek naar een verklaring voor deze vrije val in het niets. Met al snel de vraag: "Zijn Britse mannen dan zo onbeschoft?", want Middleton is intussen zwanger geworden.

Middleton steeg in 2012 nog zeven plaatsen van 39 naar 32, kreeg de omschrijving "Royalle hot" mee en werd in één adem genoemd met haar "even lekker ogende zus Pippa". Maar dit jaar duikelde ze zonder pardon uit de lijst.

Onder de titel "Respectful or rude?" laat website Style Caster beide opties open: "Ofwel zijn Britse mannen onbeschoft, omdat haar zwangerschap haar ipso facto minder sexy maakt. Ofwel zijn ze juist respectvol, omdat ze een zwangere vrouw niet op dezelfde hoogte willen zetten als meisjes in monokini’s en natte T-shirts."

Volgens modewebsite Racked blijkt de hoeveelheid van illegaal genomen foto’s van haar borsten niet voldoende meer om het Britse publiek geïnteresseerd te houden: "En dus vinden Britse mannen haar niet meer sexy."

Volgens nieuwswebsite Huffington Post zijn er dan weer redenen genoeg om Middleton in de lijst te blijven opnemen, zelfs nu ze zwanger is: "Want er is niemand die een korte zwangerschapsjurk zo doet rocken als zij."

Op internetforums zijn de meningen verdeeld en variëren ze van "Een sexy vrouw is nu eenmaal slank", "Laat het sexy-zijn beoordeeld worden door prins William", "Een zwangere vrouw kan mooi zijn, elegant, stijlvol, maar sexy?", "Middleton is nog nooit sexy geweest, zwanger of niet?", "Hoe kan een zwangere vrouw sexy zijn als je haar vergelijkt met die goedkope zogenaamd sexy dellen uit de VS?" en "Laten we allemaal blij zijn dat ze niet meer in deze lijst voorkomt."

Daily Mirror

lees ook