"Ondanks de grote hoeveelheid aan seks, eh, succes"

Het was niet meer dan een verspreking van sportjournaliste Susannah Collins vorige dinsdag tijdens een rechtstreeks verslag over het ijshockeyteam Chicago Blackhawks: "Ondanks het feit dat ze een reusachtige hoeveelheid aan seks tijdens het, eh, succes tijdens het seizoen gehad hebben,…" Het woordakkefietje ging onmiddellijk viraal, maar kreeg ook nog een staartje. Enkele dagen later kreeg Collins immers haar ontslagbrief in de bus. Maar dat heeft niets te maken met deze "uitglijder", verdedigt tv-zender Comcast SportsNet Chicago (CSN) zich nu.

Collins wist duidelijk na haar verspreking niet wat haar te wachten stond. Op Twitter lachte ze het voorval weg, verontschuldigde zich en benadrukte dat het aantal volgers op haar account plots drastisch gestegen was.

Toch volgde het ontslag, al voegde CSN eraan toe dat dit ontslag "te maken had met omstandigheden die losstaan van haar opmerkingen tijdens het rechtstreeks verslag van dinsdagavond".

"Een statement dat uitblinkt in saaiheid en niets zegt. Het heeft zelfs geen zin hem te vermelden, omdat het eigenlijk banale en algemene bedrijfspraat is en het platitudes omvat", aldus nieuwswebsite Chicago Now.

Dat het ontslag te maken had met eerder journalistiek werk van Collins, waarin ze als sportverslaggeefster guitig en brutaal uit de hoek durfde komen, was volgens de nieuwssite onmogelijk, omdat Collins daarover in interviews nooit een geheim gemaakt had en omdat filmpjes daarvan al jarenlang voor iedereen op YouTube te bezichtigen zijn.

"Dat ze nu voor deze verspreking ontslagen wordt, is wel erg stom", besloot Chicago Now, die vermoedt dat het ijshockeyteam zelf wellicht ook meegespeeld heeft in de beslissing, “omdat het team geobsedeerd is door het uitdragen van een goed imago”.

Ook op Chicago Tribune was een gelijkaardig verhaal te lezen. Reacties op internetforums vinden het ontslag overwegend "overdreven en buiten proportie".

Op de Twitteraccount van Collins bleef het sinds haar ontslag muisstil.

lees ook