"Plaatsen op Rock Werchter worden duur"

Concertorganisator Herman Schueremans heeft gereageerd op de kritiek van zanger en muzikant Stijn Meuris dat er te weinig Belgische groepen op Rock Werchter staan. "De plaatsen worden duur. Steeds meer internationale acts willen graag op Rock Werchter spelen. We kiezen onze Belgische acts dus op basis van hun internationale kwaliteiten en appeal", zegt Schueremans in De Standaard.

Schueremans ziet weinig reden tot debat. "Stijns opmerking is gebaseerd op zijn frustratie dat niet hij, maar Balthazar op Rock Werchter en TW Classic staat, zoals we in het verleden onder anderen Selah Sue op beide festivals zetten. Stijn heeft in zijn leven al mooie muziek gemaakt. Wij hebben mooie, internationaal erkende topprogramma's gemaakt."

Dit jaar staan er vijf Belgische artiesten op Rock Werchter. Vorig jaar waren er dat nog negen. 2007 was een heuse Belgische Werchter met maar liefst tien acts.

Belgische groepen komen tijdens de zomerfestivals over het algemeen goed aan de bak. Vaak kiezen ze ervoor om op veel verschillende festivals te spelen, waardoor ze minder exclusief zijn voor Rock Werchter.

Er staan dit jaar ook geen Nederlandse groepen op de affiche van Werchter, in tegenstelling tot vorige jaren.