"Zoek niet naar geld in brievenbus van Zedelgem"

In Zedelgem hebben dieven voor de derde keer ingebroken in de brievenbus aan het gemeentehuis. Ze hopen er bankbiljetten in te vinden van mensen die wroeging kregen. De burgemeester zegt dat inbreken geen zin heeft.
De brievenbus kon na de eerste inbraak nog hersteld worden. Nu is de bus vernield.

Een miljoen euro is twee weken geleden op straat beland toen dieven bij een achtervolging een kluis uit hun wagen gooiden. De kluis brak open en heel wat mensen konden biljetten mee graaien. Nog steeds is een half miljoen euro vermist.

Burgemeester Patrick Arnou van Zedelgem had mensen met wroeging opgeroepen om het geld te komen terugbrengen. Sinds bekend raakte dat iemand biljetten in de brievenbus aan het gemeentehuis had gestopt, is er al drie keer ingebroken in de brievenbus. Deze laatste keer is de brievenbus zelfs volledig vernield.

"Geld zoeken in die brievenbus heeft geen zin", zegt burgemeester Arnou. "Dan heb je ook geen ontvangstbewijs, je kan aan de politie niet aantonen dat je het geld hebt teruggebracht. Je moet met het gemeentehuis contact opnemen en dan krijg je een bewijs."

Om verdere problemen te vermijden, gaat de gemeente nu een brievenbus maken binnen in het gemeentehuis.