Anouk houdt haar Songfestivalact sober

Anouk heeft vandaag in Malmö in Zweden een eerste keer gerepeteerd voor het Songfestival. "Ik ben opgewonden, maar is er nog tijd tot aan de grote show", zei de Nederlandse zangeres die deelneemt met "Birds", een nummer dat ze samen met Tore Johansson en Martin Gjerstad schreef.

Anouk heeft gekozen voor een sobere aanpak. Ze heeft drie achtergrondzangers mee (twee mannen en een vrouw). Tijdens haar optreden worden beelden van vogels geprojecteerd.

Backstage verklapte Anouk dat ze vroeger een grote fan was van "What's another year" (1980) en "Hold me now" (1987) van Johnny Logan, die met beide liedjes het Songfestival won voor Ierland. "Het zou leuk zijn mochten mensen mijn song ook zien als een van die grote Songfestivalnummers die er in de geschiedenis al geweest zijn", zei ze.

Volgens de aanwezige journalisten was de zangeres goed bij stem. Vrijdag repeteert ze opnieuw. Net als de Belgische kandidaat Roberto Bellarosa treedt Anouk op tijdens de eerste halve finale op dinsdag 14 mei.

Voor het eerst worden de eerste repetities niet gevolgd door een persconferentie. De journalisten volgen de eerste repetities ook niet live, maar krijgen enkel beelden te zien. De European Broadcasting Union wil de artiesten zo de ruimte geven om in alle rust te repeteren. Pas vanaf vrijdag zijn er persconferenties in Malmö.