Dagrecette marktkramer valt uit deur van marktwagen

Een marktkramer uit Haasdonk is zijn volledige dagrecette verloren toen die uit de deur van zijn marktwagen is gevallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens een getuige is een ouder koppel er mee aan de haal.

De fruit- en groentehandelaar uit Haasdonk had zijn zaterdagnamiddag wellicht anders voorgesteld. Hij was op de terugweg van de markt van Schoten toen hij door andere weggebruikers verwittigd werd van het feit dat een van de deuren van zijn marktwagen opengevlogen was. De vier dozen met daarin zijn dagrecette waren intussen al uit het voertuig gevallen.

Een kleine kilometer terug vond de onfortuinlijke marktkramer twee van de vier dozen leeg terug. Volgens een getuige heeft een ouder koppel alles opgeraapt en is dan weggereden. De marktkramer hoopt dat het koppel eerlijk genoeg is om hem het geld, desnoods anoniem, terug te bezorgen. "Ik moet mijn leveranciers kunnen betalen", zegt de man aan Het Laatste Nieuws. Hij zegt overigens liever niet om hoeveel geld het gaat.

Het voorval doet ietwat denken aan de "graai-gebeurtenissen" in Zedelgem. Eind april gooiden dieven bij een achtervolging er een gestolen kluis op straat. De kluis sprong open en de inhoud, wellicht zo'n 1 miljoen euro, belandde op straat. Al gauw gingen verschillende toevallige voorbijgangers met een deel van het geld aan de haal. Intussen is ongeveer de helft van het geld al teruggebracht.