Gent Jazz Festival verwelkomt Bryan Ferry op 15 juli

Bryan Ferry, featuring The Bryan Ferry Orchestra, staat op maandag 15 juli op de planken van het Gent Jazz Festival. De concerten van Bobby Womack en Eric Legnini worden verplaatst van 21 juli naar 15 juli, voor een "Special night".

Zowel Bryan Ferry als Bobby Womack spelen deze zomer een exclusief concert voor België op Gent Jazz. Met The Bryan Ferry Orchestra herwerkte Ferry zijn nummers naar de stijl van de "roaring twenties" en liet zich daarvoor inspireren door onder meer Louis Armstrong en Duke Ellington. Ferry brengt niet alleen nummers uit zijn album "The jazz age", maar ook muziek uit zijn soloperiode en uit de Roxy Music catalogus.

Het concert van soulveteraan, songschrijver en gitarist Bobby Womack wordt verplaatst van 21 naar 15 juli, net als het optreden van Eric Legnini. Wie reeds een ticket heeft voor 21 juli, kan dit zonder meerkost omruilen voor een ticket voor de "Special night" op 15 juli of voor een andere festivaldag met uitzondering van 13 juli. Wie zijn ticket niet wenst om te ruilen voor een andere dag, kan dit laten terugbetalen.

Eerder bevestigde Gent Jazz Festival onder meer Diana Krall, Elvis Costello & The Imposters, Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis, Madeleine Peyroux, Avishai Cohen, Jamie Cullum, Joe Lovano feat. BJO, José James en Kurt Elling en "Zorn at 60" met onder anderen John Zorn, Mike Patton, Marc Ribot en John Medeski. Het festival presenteert dit jaar ook een tweede podium, de "Garden Stage", met groepen als Sal La Rocca band, Cécile McLorin Salvant, LABtrio en WOFO &.