IMF prijst de vooruitgang van Griekenland

Griekenland maakt vooruitgang en heeft een lange weg afgelegd wat betreft het op orde krijgen van zijn openbare financiën. Dat meldt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens het IMF komt het er nu op aan om weer aan te knopen met groei.
Protest voor het parlement in Athene.

Naast de door het land gerealiseerde vooruitgang om zijn problemen te boven te komen en de inspanningen om zijn economie er weer bovenop te krijgen, legt het IMF de nadruk op de noodzaak van het voortzetten van de structurele hervormingen, die volgens de organisatie tot dusver ontoereikend zijn.

Voor het IMF is het belangrijk dat Griekenland het vertrouwen weet te herstellen, om zo investeerders te kunnen aantrekken en uit de crisis te geraken. De nadruk moet daarbij gelegd worden op politieke stabiliteit, de strijd tegen belastingontduiking, waarin zeer weinig vooruitgang geboekt werd en op het terugdringen van het aantal ambtenaren.