Leen Vandersteen: "Ik ben bijzonder blij met deze versie"

“Amoras” is de titel van een verrassend nieuw album van "Suske en Wiske". “Het is een Suske en Wiske zoals we niet gewoon zijn om ze te zien, maar ik ben bijzonder blij met deze versie”, zegt Leen Vandersteen, dochter van striptekenaar Willy Vandersteen in “Reyers laat”.

De nieuwe reeks lijkt in niets op de klassieke "Suske en Wiske"-strips. We zien een gespierde Suske en Wiske heeft vrouwelijke vormen gekregen. “Ik ben stilaan meegegroeid in het concept”, zegt Vandersteen. Maar belangrijk: “Suske en Wiske mogen nooit een relatie hebben. Zij heeft borstjes en hij heeft spieren maar dat betekent nog niet dat ze met elkaar iets hebben.”

"Suske en Wiske blijft heel braaf", weet Vandersteen. "Zeker in vergelijking met de games van mijn kleinzonen. Het is gewoon een beetje realistischer."

Opvallend aan de nieuwe strip is ook de manier waarop die werd aangekondigd in de media, inclusief een doodsbrief van Louise (Wiske). “Dat was wel even schrikken”, geeft Leen Vandersteen toe.

“Amoras” is het eerste deel van een saga van zes afleveringen. "En de lezers zullen nog even geduld moeten hebben om te weten of Wiske echt overleden is.”

Leen Vandersteen denkt overigens niet dat haar vader een probleem zou gehad hebben met de nieuwe reeks. "Hij heeft ons de reeks nagelaten niet met de bedoeling om ze te laten stagneren."

"En dit is waarschijnlijk niet de laatste verrassing die de lezer te wachten zal staan", voegt ze er nog aan toe.