Lisbeth Imbo wordt adjunct-hoofdredactrice De Morgen

Lisbeth Imbo (37) wordt adjunct-hoofdredactrice van De Morgen. De voormalige presentatrice van "De ochtend" op Radio 1 verlaat de VRT. Ze gaat samen met hoofdredacteur Yves Desmet en adjunct-hoofdredacteur Brecht Decaestecker leiding geven aan de krant.
© VRT - Bart Musschoot

Lisbeth Imbo dankt de VRT voor 13 boeiende jaren, maar vindt het tijd voor een andere rol, en ook voor een ander medium: "In deze boeiende mediatijden waarin zeker de kranten en de print voor een ongelooflijke uitdaging staan, is het een voorrecht hieraan mee te kunnen werken. De Morgen is voor mij zoals de opstart van "De ochtend" op Radio 1 is geweest: een project, eigenzinnig en nieuwsgedreven, maar met een eigen insteek en een hoek af."

De journaliste voelde de eerste microbe anderhalf jaar geleden toen ze als gasthoofdredactrice mee De Morgen voor Vrouwendag samenstelde.

“Lisbeth heeft bewezen een eigenzinnig gevoel voor de goede nieuwsverhalen te hebben, en heeft een open en gedreven visie die haar naadloos laat aansluiten bij wat een moderne kwaliteitskrant moet zijn", reageert Yves Desmet (foto in tekst). "De Morgen heeft duidelijk gekozen om een originele stedelijke krant te zijn, die iedere dag opnieuw het nieuws als grondstof beschouwt om er een journalistieke meerwaarde mee te creëren. Een krant die met een koel hoofd en een warm hart de steeds diverser en complexer wordende samenleving wil beschrijven, duiden en analyseren."

Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van VRT Nieuws, wil Lisbeth Imbo nadrukkelijk bedanken voor haar inzet voor de VRT. "Lisbeth heeft op radio en televisie in belangrijke mate bijgedragen aan het succes van de VRT. Ze werkte voor Donna, voor Radio 1 en op televisie voor "Terzake", "Login" en "Tafel 13"."

Lisbeth Imbo zal "Login" op Canvas nog presenteren tot het einde van het seizoen. Op 1 juni start ze bij De Morgen.