Spaanse werkloosheid is licht gedaald

De voorbije maand is de werkloosheid in Spanje met 0,91% gedaald. Het is al de tweede opeenvolgende maand dat er minder mensen zonder werk zitten. In vergelijking met een jaar geleden is er wel een stijging.
2010 AP

Goed en slecht nieuws uit Spanje. Volgens het ministerie van Arbeid zaten er vorige maand 46.050 mensen minder zonder werk dan eind maart. Dat is een daling met 0,91%. In maart was er al een daling met 0,1%.

Niet dat daarmee alle problemen van de baan zijn, want in vergelijking met april vorig jaar is het aantal werklozen gestegen met 5,16%. De daling op maandbasis heeft dan ook veel te maken met het aankomende toeristische seizoen, waardoor meer mensen een baan vinden.

Toch is het aantal werklozen in Spanje nu opnieuw onder de drempel van vijf miljoen gedaald en ziet de regering een lichtpunt aan het einde van de tunnel.

Bij de jongeren onder de 25 jaar is de werkloosheid in een maand tijd met 1,03% gedaald. Toch zit nog altijd 57% van de jongeren zonder baan. De totale werkloosheid bedraagt iets meer dan 27%. Dat is na Griekenland het hoogste cijfer in Europa.

Associated Press2008