Tessenderlo Groep verlaat Italië

Het Belgische chemieconcern Tessenderlo Group heeft alle Italiaanse activiteiten verkocht. Die tak was goed voor een omzet van 30 miljoen euro.

De verkoop slaat op alle Italiaanse activiteiten van Tessenderlo Group. Het gaat om Tessenderlo Partecipazioni en de dochteronderneming Tessenderlo Italia. Die worden nu verkocht aan de industriële holding International Chemical Investors Group. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Concreet gaat het over twee elektriciteitscentrales op waterkracht en een fabriek in Pieve Vergonte. Daar maken 113 mensen aromatische chloorproducten, bestemd voor de landbouw en de farmasector.

Volgens Tessenderlo Group, ook bekend als Tessenderlo Chemie, is de Italiaanse tak goed voor 30 miljoen euro omzet op een totale jaaromzet van 2,1 miljard euro. De verkochte Italiaanse tak zou niet langer meer aansluiten op de kernactiviteiten van de groep.