"Aansprakelijke treinramp moet alle kosten betalen"

De omvang van de schade door de treinramp in Wetteren is nog niet bekend. Maar het is zeker dat wie aansprakelijk wordt gesteld, alle kosten moet betalen. Dat zegt Wauthier Robyns, de woordvoerder van de verzekeringsmaatschappijen.

"Als je de schuldige vindt, kan je die financieel aanspreken. En dan moet je hopen dat die schuldige op een degelijke manier verzekerd is", zegt Wauthier Robyns in het radionieuws.

"En die kosten kunnen oplopen", merkt Robyns op. "Als er bijvoorbeeld sprake is van besmette grond en je moet een laag grond reinigen, kunnen de kosten aardig oplopen. Je merkt niet altijd met het blote oog dat er sprake is van een aanzienlijke schade."

Als er geen schuldige wordt aangewezen, dan moeten de mensen een beroep doen op hun privéverzekering.