"Vriendinnen" is nieuwe fictiereeks op Eén

De VRT werkt momenteel aan een nieuwe fictiereeks, "Vriendinnen"' genaamd. De serie volgt twee vrouwen van hun jeugd tot ze oud zijn. De rollen van de hoofdpersonages als twintigers zijn voor Anemone Valcke en Charlotte De Bruyne.
© VRT - Mark De Vilder
Anemone Valcke, hier te zien als gastactrice in het negende seizoen van "Witse".

De nieuwe fictiereeks "Vriendinnen" is een samenwerking met Menuet, het productiehuis achter onder meer "The broken circle breakdown" en de VTM-reeks "Deadline 14/10".

Elke generatie die in "Vriendinnen" aan bod komt, zal door andere actrices worden gespeeld. De hoofdrollen voor de hoofdpersonages als twintigers liggen al vast. Anemone Valcke (22) en Charlotte De Bruyne (22) zullen die voor hun rekening nemen.

Anemone Valcke werd bij het grote bekend dankzij haar rol in de film "Offline" van Peter Monsaert. Ze maakte ook deel uit van de cast van het Eén-programma "Loslopend wild". Charlotte De Bruyne speelde dan weer mee in "Little black spiders", de film van Patrice Toye over tienerzwangerschappen in Vlaanderen aan het eind van de jaren 70.

Wanneer de opnames van "Vriendinnen" starten of wanneer de serie zal worden uitgezonden, is nog niet bekend. Het is ook nog niet bekend of het om een komische reeks of een dramareeks gaat.