Al meer dan 700 doden na instorting Bangladesh

In Dhaka, in Bangladesh, zijn na de instorting van het textielbedrijf vorige maand nu al meer dan 700 dodelijke slachtoffers geteld. De overlevenden protesteren intussen voor betere werkomstandigheden en een hogere compensatie.
AP2013

Het negen verdiepingen hoge gebouw zou vorige maand zijn ingestort door de hevige trillingen van generatoren op het dak. De architect van het gebouw bevestigde dat het niet ontworpen was als textielfabriek, maar wel als kantoorruimte.

Intussen is het dodental opgelopen tot ruim 700, want tijdens de zoektocht van afgelopen week werden nog dagelijks lichamen onder het puin gevonden. 2.500 personen werden levend van onder het puin gehaald.

Protest

Het protest tegen de textielindustrie in Bangladesh blijft intussen aanhouden. Vandaag blokkeert een deel van de overlevenden een grote invalsweg nabij de plaats waar de ramp zich afspeelde. Ze eisen betere werkomstandigheden en hogere lonen.

Het Spaanse merk Mango, het Britse Primark en het Italiaanse Benetton bevestigen intussen dat een aantal van hun producten in het bewuste Rana Plaza werden geproduceerd. Een gemiddeld maandsalaris bedroeg er nog geen 30 euro.