Canvas zendt 3 uur durende Songfestival van 1987 uit

Vanavond is op Canvas het Eurovisiesongfestival van 1987 te zien. Canvas zendt het Songfestival opnieuw uit in het kader van MeMotv, waarin kijkers zelf bepalen wat ze willen zien. Het Songfestival 1987, georganiseerd door de RTBF, duurde bijna 3 uur.

Door de winst van Sandra Kim in 1986, vond het Eurovisiesongfestival het jaar erop in ons land plaats. De RTBF organiseerde het liedjesfestijn op 9 mei 1987 vanuit de Heizel in Brussel. Het Songfestival werd gepresenteerd door Viktor Lazlo, en er was commentaar van Luc Appermont.

Liliane Saint-Pierre zette in 1987 een puike prestatie neer met haar "Soldiers of love" (foto boven). Ze eindigde op de 11e plaats. Johnny Logan schonk Ierland de overwinning met "Hold me now".

Het maar liefst 3 uur durende Eurovisiesongfestival van 1978 is vanavond om 23.10 uur integraal te zien op MeMotv op Canvas.