Eerbetoon aan acteur Alain Delon in Cannes

Het Filmfestival van Cannes brengt tijdens de 66e editie een eerbetoon aan acteur Alain Delon. Op zaterdag 25 mei, de avond voor de slotdag, wordt een gerestaureerde versie vertoond van "Plein soleil" (1960) van René Clement, de film waarmee Delon doorbrak als filmster.

"Plein soleil" is gebaseerd op een roman van Patricia Highsmith. Delon speelt de rol van Tom Ripley. In 1999 werd het boek opnieuw verfilmd als "The talented Mr Ripley".

Delon, die in november 78 wordt, is een van de meest bekende nog levende Franse acteurs. Hij zong samen met Dalida ook het duet "Parole parole".

Vandaag raakte ook bekend dat festivaldirecteur Gilles Jacob (83) in 2015 zou stoppen. "Ik heb mijn vrouw al een aantal keer beloofd te stoppen", zou hij de redactie van Nice-Matin toevertrouwd hebben. "Deze keer ga ik het ook doen." Jacob is sinds 2001 festivaldirecteur in Cannes.