Ex-leerling geeft zwangere leerkracht kopstoot en stamp

Een ex-leerling van het VTI in Ieper heeft gisteren een vijf maanden zwangere leerkracht geslagen. De jongen van 16, die vorige week van school was gestuurd, gaf haar een kopstoot en een stamp. Volgende week zal ze opnieuw voor de klas kunnen staan.

De zwangere leerkracht was met een klas buiten de school om zwerfvuil op te ruimen. "Plots kwam de ex-leerling aangelopen. Hij gaf de leerkracht een kopstoot en een stamp", vertelt schooldirecteur Pedro Ligneel aan Radio 2 West-Vlaanderen.

"Twee weken geleden was er een incident met de leerling in de klas van de leerkracht. Na een gesprek met de klassenraad werd het advies gegeven om de leerling definitief van school te sturen.  Hij kon dit blijkbaar moeilijk verkroppen en daarom heeft hij op deze totaal onaanvaardbare manier gereageerd", aldus Ligneel.

De leerkracht en haar baby maken het goed. Ze is vooral geschrokken. Volgende week zal ze opnieuw voor de klas staan. De directeur zal met de vrouw bespreken of ze een klacht zullen indienen of niet.