Failliete Alfacam ontslaat 30 personeelsleden

Het failliete mediabedrijf Alfacam gaat nu toch 30 personeelsleden ontslaan. De curatoren hebben ook een veertigtal mogelijke kandidaten voor overnames van onderdelen geselecteerd.
BELGA/WAEM

Vanmiddag hebben de drie curatoren van Alfacam een tipje van de sluier opgelicht van de afwikkeling van het faillissement van het mediabedrijf uit Lint.

Er zullen nu 30 van de 96 personeelsleden van Alfacam ontslagen worden. Het gaat om 16 mensen van het moederbedrijf zelf en 14 bij Euro1080. Wel is het personeel intussen betaald voor het werk in de maand april.

De activiteiten worden inmiddels voortgezet om de kandidaat-kopers een orderportefeuille te kunnen aanbieden. Volgens de curatoren zouden er een veertigtal kandidaten zijn om de mediagroep geheel of gedeeltelijk over te nemen. Daarbij zouden ook twee partijen zijn die al voor het faillissement belangstelling lieten blijken.

Kandidaat-overnemers kunnen nog tot 20 mei een bod uitbrengen. In de tweede helft van juni hopen de curatoren de verkoop rond te hebben. Het mandaat van de curatoren loopt tot 15 juni.

Wel ondervindt Alfacam nu moeilijkheden om betalingen vanuit het buitenland te ontvangen omdat er geen clausules werden voorzien voor voorschotten. Het zou gaan om geld uit Saudi-Arabië en uit Turkije. Volgens de curatoren vinden er daarover diplomatieke gesprekken plaats en is onder meer Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) in de kwestie tussenbeide gekomen.