Geen les meer in uitgebrande Mechelse school

De Mechelse basisschool De Baan blijft de rest van de week dicht na de zware brand van gisteravond. Vanaf volgende week zullen de lessen hervat worden in containerklassen op het terrein van de aanpalende tuinbouwschool. Dat is vanmorgen beslist op een spoedvergadering op het Mechelse stadhuis.

De brand ontstond rond 19.20 uur. De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk, allicht liggen werkzaamheden in de tuinbouwschool PITO mee aan de basis. Het dak van een van de vleugels van de aanpalende basisschool De Baan stond al snel in lichterlaaie.

De Mechelse brandweer kwam in groten getale ter plaatse. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade blijkt enorm. De achtervleugel van de basisschool is vernield, elders is er veel rook- en waterschade. De site wordt momenteel nog opgeruimd. De niet-beschadigde lokalen worden rookvrij gemaakt, de rest van het gebouw wordt neergehaald.

De 280 leerlingen van De Baan kunnen deze week niet meer naar school (donderdag en vrijdag was er sowieso al geen les door Hemelvaart, nvr). Tegen volgende week maandag moeten er volledig operationele containerklassen verrijzen op het terrein van de tuinbouwschool. Het gemeenschapsonderwijs en verschillende andere Mechelse scholen zullen lesmateriaal, banken en stoelen verzamelen.

Het Mechelse stadsbestuur belooft verder dat er zo snel mogelijk werk wordt gemaakt van een nieuwbouw.