Kortrijkse rechter straft elf jongeren voor 40 inbraken

De Kortrijkse strafrechter heeft elf jongeren die samen een 40-tal inbraken pleegden in de Kortrijkse regio gestraft. Het kopstuk van de bende kreeg de zwaarste straf: drie jaar cel. De bende drong vooral binnen in scholen, openbare gebouwen en bedrijven.

De beklaagden hebben tientallen inbraken op hun actief. Volgens de openbaar aanklager, die tot vier jaar cel vorderde, maakten ze tussen eind 2011 en halfweg 2012 onder meer 20.000 euro, gsm's en juwelen buit. De jongeren konden worden geïdentificeerd en opgepakt dankzij DNA- en telefonie-onderzoek. Ze legden gedeeltelijke bekentenissen af en praatten elkaar bij confrontaties aan de galg.

Eén van de beklaagden zette op 24 maart 2012 een hakmes tegen een wandelende vrouw in de Wijngaardstraat in Kortrijk en ging met haar handtas aan de haal. Hij werd veroordeeld tot 18 maanden celstraf met uitstel.

Het kopstuk van de bende werd veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar en een geldboete van 600 euro. De andere jongeren kregen mildere straffen.