Roberto Bellarosa maakt indruk in Malmö

Roberto Bellarosa heeft zijn eerste repetitie afgewerkt in de Malmö Arena in Zweden. Volgende dinsdag probeert hij in de eerste halve finale met "Love kills" een plaats voor de grote finale veilig te stellen. "De eerste repetitie zag er veelbelovend uit. Hij zong het nummer vier keer bijzonder toonvast en het zag er stijlvol uit", zegt Raf Van Bedts van Eurosong.be.

Roberto Bellarosa heeft in Zweden zijn eerste repetitie voor de halve finale van het Eurovisiesongfestival al achter de rug. De Belgische zanger ruilde zijn repetitie met de Litouwse kandidaat, waardoor hij om 10.40 uur al op het podium stond van de Malmö Arena.

"Roberto Bellarosa heeft het heel goed gedaan. Het was met een bang hart uitkijken naar de eerste repetitie, want in het verleden was hij niet altijd even toonvast. Zijn nummer is ook niet uitzonderlijk, maar het plaatje klopte. Het zag er heel verrassend uit", aldus Raf Van Bedts.

De zanger was stijlvol uitgedost in een klassiek zwart pak. "Roberto Bellarosa is geen tafelspringer en zijn nummer is dat ook niet, maar zijn act kwam heel goed tot zijn recht. Met deze performance moet het lukken om de finale te halen, zeker als je weet dat tien van de zestien halvefinalisten zich plaatsen voor de finale", meldt Van Bedts.

Volgens Van Bedts zijn de voortekenen bijzonder goed. "Roberto Bellarosa treedt op als voorlaatste in zijn halve finale. Als dan een stijlvolle en traditionele act na al de mogelijke zotternijen wordt opgevoerd, ziet het er goed uit", besluit Van Bedts.

Vanavond geeft Roberto Bellarosa een eerste persconferentie in de Malmö Arena. Volgende week dinsdag vindt de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Op zaterdag 18 mei is er de grote finale van de liedjeswedstrijd.