Topman Google wil een delete-knop op internet

Als het van Eric Schmidt afhangt, komt er in de toekomst een knop waarmee je informatie voorgoed kunt wissen van het internet. De directievoorzitter van Google zei dat tijdens een evenement aan de New York University in Manhattan.

In een speech haalde hij een voorbeeld aan waarbij zo'n delete-knop goed van pas zou kunnen komen. "Door het internet kunnen acties die iemand op jonge leeftijd uitvoert, die persoon een leven lang blijven achtervolgen. Wie als minderjarige een misdrijf pleegt, kan - eens meerderjarig - dat van zijn of haar strafblad laten verwijderen. Maar de informatie over dat misdrijf kan online wel verder blijven leven", stelt Schmidt (kleine foto).

Nog volgens hem bestaat er in de VS een gevoel van rechtvaardigheid dat voor ons allemaal geldt. "Een delete-knop is erg nuttig. Er zijn nu eenmaal situaties waarin het wissen van gegevens een goede zaak is."

De directievoorzitter van Google praatte over dat thema naar aanleiding van een nieuw boek ("The new digitale age") dat hij samen met Jared Cohen van Google Ideas heeft geschreven.