Vanfleteren krijgt Cultuurprijs van provincie West-Vlaanderen

Fotograaf Stephan Vanfleteren mag op zaterdag 8 juni de vijfde Cultuurprijs van de provincie West-Vlaanderen in ontvangst nemen. Dat heeft de provincie vanmiddag bekendgemaakt.

De juryleden Anna Luyten, Chantal Pattyn, Jerry Aerts, Stefaan Deruyck en Joannes van Heddeghem bekroonden de fotograaf uit Kortrijk met de vijfjaarlijkse prijs. Die wordt geschonken aan een persoon of organisatie die op uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen tot de uitstraling en de verspreiding van cultuur. Aan die prijs is ook een bedrag van 12.500 euro verbonden.

Vanfleteren vervoegt een select lijstje met professor Hendrik Brugmans, de stichting Ons Erfdeel, cineast Raoul Servais en muziekpedagoog Patrick Peire. Op 8 juni zal hij zijn prijs krijgen uit de handen van gedeputeerde voor Cultuur Myriam Vanlerberghe (SP.A) in zijn thuisstad Kortrijk. Momenteel loopt daar in de Budafabriek de tentoonstelling "Aller retour" met werken van de fotograaf, dit nog tot 9 juni.