Voorlopig geen giftige stoffen gemeten na de regen

Na de hevige regenbui in Wetteren en omgeving zijn bij de laatste metingen geen giftige stoffen gemeten. Dat heeft het gemeentebestuur van Wetteren gemeld. Er werd gevreesd dat door de hevige regen opnieuw gas zou vrijkomen uit de riolen en dat er mogelijk meer mensen geëvacueerd zouden moeten worden.

"De laatste metingen gebeurden onder andere in de buurt van de Sportstraat, Wegvoeringstraat, Neerstraat en de Langestraat. Op al deze plaatsen werden geen giftige stoffen gemeten. De meetploegen meten nu verder wat het effect van de regen is geweest", zegt het gemeentebestuur.

Eerder was er gezegd dat de bewoners in het gebied tussen de spoorweg en de Schelde zich moesten voorbereiden op een eventuele ruimere evacuatie, omdat de regen een invloed zou kunnen hebben op de toxische stoffen in de riolering. Het ging om zo'n 3.000 tot 4.000 mensen.

Daarnaast had gouverneur Jan Briers gevraagd dat alle inwoners van Wetteren, Serskamp en Schellebelle zich zouden voorbereiden op een eventuele evacuatie. De gouverneur deed de oproep op een persconferentie: "De kans is heel klein, maar niet volledig uit te sluiten", zei hij.

In Wetteren gaat het om 24.000 mensen, plus nog eens enkele duizenden in Serskamp en Schellebelle. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. De bewoners wordt gevraagd om hun koffer te pakken met wat ze nodig zullen hebben.

Maar voorlopig is er dus geen aanleiding om over te gaan tot een ruimere evacuatie.

Meest gelezen