Vrouw koopt per ongeluk winnend lottoticket

Thuan Le uit Californië mag de goden dankbaar zijn. De alleenstaande moeder van vier kinderen stak uit verstrooidheid een extra briefje in een lottoticketautomaat. Op het moment zelf maakte ze een dollar verlies, maar enkele uren later was ze dankzij haar vergissing ruim 14 miljoen dollar rijker.

Thuan speelt al jaren met de loterij. Haar werkwijze is dan ook steeds dezelfde. Ze steekt vier dollar in de automaat voor een Powerballticket en nog eens een dollar om deel te nemen aan de SuperLotto Plus-trekking. Enkele dagen geleden stak ze geen vijf maar zes dollar in de automaat, waardoor ze dus ongewild een extra biljet had gekocht voor het tweede loterijspel.

's Anderendaags ontdekte Thuan dat die verstrooidheid haar op slag 14 miljoen dollar rijker had gemaakt. Al was lang niet iedereen op het thuisfront overtuigd van de geloofwaardigheid van het verhaal. "We dachten allemaal dat ze een grapje aan het maken was",  zegt een van haar kinderen in de Amerikaanse pers. "Ze zou het zeker durven", reageert haar oudste zoon.

Anoniem haar lottowinst verzilveren zit er door de Californische wetten niet in. Maar Thuan is er wel in geslaagd foto's van haar gezin uit de media te houden. Interviews met televisiezenders wijst ze dan ook vriendelijk af. Wel liet ze weten het geld goed te kunnen gebruiken. "Ik ben van plan een huis te kopen, veel te reizen en mijn ouders te bezoeken in Vietnam."

lees ook