"ACW moet zich op problemen jongeren richten"

De christelijke arbeidersbeweging moet veel meer aandacht hebben voor de problemen van jongeren. Dat heeft Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) gezegd in haar Rerum Novarum-toespraak in Heverlee. Voor haar is dat de belangrijkste vernieuwing, die het ACW moet doorvoeren.

De jongeren bereiken is de uitdaging voor het ACW, zei Crevits. Volgens minister Crevits is er meer aandacht nodig voor hun problemen: jeugdwerkloosheid, kinderarmoede, weekendongevallen, het verwerven van een eigen woning.

"Ik denk, beste vrienden dat ons ACW, dat onze beweging radicaal moet focussen op de jeugd. Wij dragen een enorme collectieve verantwoordelijkheid om hen dezelfde kansen te geven als deze die wij kregen", zo zei ze.

Voor minister Crevits blijft de christelijke arbeidersbeweging nodig om een warme samenleving mogelijk te maken, maar ook om in te gaan tegen het recht van de sterkste.

"De vrije markt,  vrienden, komt vanzelf niet op voor de waardigheid van de werknemers. Zolang er mensen zijn die het uit zichzelf niet redden, blijft onze sociale beweging nodig om te zorgen voor een duwtje in de rug. Zij rekenen op ons !", zo zei Crevits.

Meest gelezen