“Borstvoeding is incestueus en walgelijk”

Shanna Moakler heeft onder meer dankzij haar borsten de titel van Miss USA gekregen, maar een andere rol ziet ze niet weggelegd voor haar boezem. Dat liet ze duidelijk verstaan toen ze de vraag kreeg voorgeschoteld wat ze vond van borstvoeding. “Dat is walgelijk. Mijn borsten hebben alleen een seksuele functie.”
AP2007
Shanna Moakle geeft haar borsten een uitsluitend seksuele functie.

Een fotograaf van website TMZ vertelde aan Moakler dat uit studies blijkt dat kinderen die borstvoeding hebben gekregen, geneigd zijn om later minder dik door het leven te gaan. Op de celebrityster maakte die bevindingen echter geen indruk. “Ik ben egoïstisch, want ik heb nooit borstvoeding gegeven. Mijn borsten hebben alleen maar een seksuele functie.” En daar liet de moeder van drie het niet bij. “In mijn ogen is borstvoeding geven walgelijk en incestueus. Ik hield er niet van en ik kon mezelf nooit overtuigen om eraan te beginnen.”

De uitspraken van Miss USA 1995 worden met verbazing aanhoord door de Wereldgezondheidsorganisatie. “Ondanks de verklaring van Shanna Moakler kan ik zeggen dat borstvoeding natuurlijk en heilzaam is voor ieder kind”, zegt woordvoerster Donna Eberwine-Villagran in de Amerikaanse pers. “Moedermelk is voor baby’s de perfecte voeding. Het is veilig en het bevat antistoffen die kinderen beschermen tegen vaak voorkomende kinderziekten. We raden dan ook aan om borstvoeding te geven tijdens de eerste zes maanden.”

De al niet zo fraaie opvoedreputatie van Moakler krijgt met deze rel een nieuwe deuk. Op het hoogtepunt van de realityreeks “Meet the Barkers” viel het de kijkers op dat ze haar dagen bij voorkeur slapend doorbracht. En als ze wakker was, deed ze haar best om haar kroost te stallen bij vrienden en familie. Tot op de dag van vandaag vindt de gewezen mooiste vrouw van de VS dat de reeks haar onterecht in een slecht daglicht heeft geplaatst.

lees ook