"Vrijdagavondspits op woensdag" door verlengd weekend

Op de wegen in Vlaanderen was er een zeer drukke avondspits. Voor veel mensen is vanmiddag een verlengd (Hemelvaart)weekend van start gegaan, waardoor er overal files stonden. "Je kan het vergelijken met een vrijdagavondspits op een woensdagnamiddag", aldus Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Omstreeks 17 uur stond er bijna 300 kilometer file. Een uur later begon het verkeer weer stilletjes aan af te nemen.

Op de E17 in de richting van Antwerpen was er stapvoets verkeer vanaf Sint-Niklaas en moest rekening gehouden worden met een wachttijd van een uur. Op de Antwerpse ring was het in beide richtingen aanschuiven, maar vielen de wachttijden voorlopig nog mee. Op de Brusselse Buitenring moesten automobilisten rond 17 uur rekening houden met een wachttijd van bijna een uur.

Morgen en overmorgen kunnen ook files ontstaan door werkzaamheden op de Buitenring in Machelen. Er wordt nieuwe asfalt gelegd. De werkzaamheden vinden plaats tussen donderdag 19 uur en vrijdag 14 uur. Tijdens de asfaltering zal er ook een omleiding gelden voor het verkeer dat via de A201 de luchthaven verlaat en de E19 naar Antwerpen wil nemen. Het verkeer vanuit Brussel dat via de A201 richting E19 naar Antwerpen wil, zal dezelfde omleiding volgen.

Volg de verkeersdrukte op de voet: