Deinze wordt opnieuw vlotter bereikbaar

Vandaag gaat het op- en afrittencomplex in Deinze weer open voor het verkeer. In de loop van de dag worden de lussen van het complex en de heraangelegde N35 een voor een opengesteld. Er is ruim 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in het hele project. Twee rotondes moeten alles veiliger maken, er is een nieuwe carpoolparking en er werd ook aan de fietsers gedacht.

De bestaande kruispunten waar de op- en afritten uitkomen op de N35 maakten plaats voor twee rotondes, telkens met twee rijstroken, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer in een mededeling. (foto: overzicht omleidingen fase 3).

Op de noordelijke rotonde (kant Deinze) zijn twee bypasses aangelegd: één voor verkeer van de E17 naar Deinze en één voor verkeer van Deinze naar de E17 richting Kortrijk.

Ook aan de zuidelijke rotonde (kant Nazareth) rijdt het verkeer nu over bypasses: één voor verkeer van de E17 naar Nazareth en één voor verkeer van Deinze naar de E17 richting Gent.

Fietstunnel en carpoolparking

Voor de fietsers is er een dubbelrichtingsfietspad. Dit fietspad krijgt een fietstunnel aan de noordelijke rotonde (kant Deinze). Voorbij de zuidelijke rotonde, richting Nazareth, is een carpoolparking met 73 parkeerplaatsen aangelegd.

Er is van de volledige afsluiting van de N35 gebruik gemaakt om ook het kruispunt van de N35 met de Karreweg aan te pakken, meldt Wegen en Verkeer nog. Er is een nieuwe, veilige oversteekplaats voor fietsers gecreëerd en het wegdek is vernieuwd.