Dodental na bootongeval in Genua loopt op

Een containerschip is dinsdagnacht in de haven van Genua in aanvaring gekomen met een controletoren. Daarbij vielen zeker zeven doden en verschillende gewonden. Er is ook nog sprake van enkele vermisten.
AP2013

Volgens een Italiaans persbureau liep de motor van het schip vast tijdens het verlaten van de haven, waardoor het schip onbestuurbaar werd en tegen een controletoren botste. Door de hevige schok helde die toren over en belandde een deel ervan in het water.

Daarbij zouden verschillende personen in het water gevallen zijn. Omdat er op dat moment net een wissel van twee shiften plaatsvond, was niet meteen duidelijk hoeveel personen bij het ongeval betrokken waren. Er zouden al zeker zeven lichamen uit het water gehaald zijn.

Het parket van Genua heeft onmiddellijk een onderzoek geopend. De substituut van de procureur heeft het schip onmiddellijk in beslag genomen en de commandant ondervraagd.