Filmfestival Oostende pakt uit met internationale competitie

De grootste vernieuwing op de zevende editie van het Filmfestival Oostende (FFO) wordt de internationale competitie LOOK!. Dat werd vandaag gezegd op de voorstelling van de komende editie van het filmfestival. Voorzitter van de jury wordt Johan Heldenbergh, die ook master is van het festival.
Acteur Johan Heldenberg is de master van de zevende editie van het Filmfestival Oostende.

LOOK! wordt een unieke competitie, want de prijzen zijn weggelegd voor het harde en professionele werk van de mensen die achter de schermen werken, klinkt het. De focus zal liggen op het visuele aspect van de films.

In totaal zullen 6 films het tegen elkaar opnemen in 5 categorieën. Curator van dienst is Nikolay Nikitin, tevens programmator voor het internationale Filmfestival van Berlijn.

Het absolute hoogtepunt van het Filmfestival Oostende wordt opnieuw de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse filmprijzen. De genomineerden in de verschillende categorieën zijn nog niet bekend, maar FFO gaf toch al een lijst van films die meedingen naar de beeldjes.

Bovenaan het lijstje staat de film "Little black spiders" van Patrice Toye, die vorig jaar nog het festival opende. Ook "The broken circle breakdown" (foto in tekst) van Felix van Groeningen, "Kid" van Fien Troch en "Crimi clowns" van Luk Wyns komen in aanmerking voor een Ensor.

De nominaties voor de Ensors worden op 4 augustus bekendgemaakt tijdens Theater aan Zee (TAZ), ook in Oostende. Het is de eerste keer dat TAZ en FFO de handen in elkaar slaan.

FFO 2013 vindt dit jaar plaats van 6 tot 14 september. Acteur Johan Heldenbergh is de master van het filmfestival.