Je bent nooit te oud om verliefd te zijn

Op liefde staat geen leeftijd, dat weten nu ook de bewoners van een rusthuis in Kew, Australië. Een tijdje geleden kwamen Marjorie Hemmerde (106) en Gavin Crawford (73) elkaar tegen in de gangen van het rusthuis. Vandaag zijn ze onafscheidelijk en gedragen ze zich als een verliefd tienerkoppeltje.

Ze zijn allebei nooit getrouwd geweest en evenmin hadden ze ooit verwacht nog iemand tegen te komen om hun oude dag mee te slijten. Toch is net dat precies wat de oude tortelduifjes is overkomen. "We zijn versmolten met elkaar", zegt de 106-jarige Marjorie in de Herald Sun. "We hebben allebei het gevoel elkaar al eeuwen te kennen en het leeftijdsverschil van 33 jaar maakt ons hoegenaamd niets uit."

Hij noemt Marjorie zijn prinsesje. "Ze is erg extravert en ze staat positief in het leven. Nooit klaagt ze en ze is altijd vrolijk", zegt Gavin. Volgens hem is hun manier waarop ze naar het leven kijken identiek. "We hebben allebei geleerd dat het leven te kort is om er niet van te genieten."

Vicki Fraser, de manager van het rusthuis, is onder de indruk van hun prille liefde. "Ik word er zelfs een beetje emotioneel van. Het is gewoon prachtig dat ze elkaar gevonden hebben. Bovendien bewijst dit dat het nooit te laat is."

De rusthuisbewoners die hopen op een huwelijksfeest zullen van een kale reis terugkomen. Marjorie wil zich immers niet binden. Naar eigen zeggen is ze daar niet verantwoordelijk genoeg voor. "En ik hou wel van dit zondige leventje."

lees ook