Leuvense festival Eurofolies schrapt 15e editie

De organisatoren van het Leuvense festival Eurofolies hebben beslist de 15e editie dit jaar niet door te laten doorgaan. Het moest een feesteditie worden, maar het afhaken van een aantal belangrijke sponsors en partners besliste er anders over.

Het Leuvense festival Eurofolies vindt traditioneel plaats in het laatste weekend van augustus in het provinciaal domein van Kessel-Lo. Voor de 15e editie van het festival werden al namen als Tom Dice en Bart Peeters aangekondigd, maar dat gaat nu niet door.

Naast een muzikaal aanbod werden tijdens Eurofolies steevast een aantal EU-landen culinair in de kijker geplaatst. De opbrengst werd ook steeds besteed aan de school voor bijzonder onderwijs Terbank uit Heverlee. "Inleveren op wat we zouden aanbieden als feesteditie was geen optie omdat ons publiek recht heeft op een kwalitatief aantrekkelijk programma. Ook starten met onvoldoende middelen was geen optie", aldus de organisatoren in een mededeling.

De afgelopen jaren kreeg Eurofolies bij elk editie om en bij de 10.000 mensen over de vloer.