Nederlandse feestvierder onderuit door gasfles

Feestvieren kunnen onze noorderburen als de beste, maar soms gaat er iets mis. Zoals enkele dagen geleden het geval was in Val Thorens. Toen een jongeman een gasfles opende, liep het verkeerd. De druk was zo groot dat hij met de fles pardoes op de grond terechtkwam.

Ondanks de val raakte het slachtoffer niet gewond. Omstanders leken ook niet meteen in paniek te zijn door de in het rond spuitende gasfles, want het feestje ging gewoon rustig door.

De beelden van het incident werden op YouTube gezet. In twee dagen tijd zagen 20.000 mensen de jongen tegen de grond gaan. In de meeste reacties wordt het gedrag van de feestvierder veroordeeld, omdat hij met zijn stunt andere mensen in gevaar heeft gebracht.

Het après-skifeest werd gehouden naar aanleiding van de "Nederlandse Week", een jaarlijks terugkerend evenement in het skioord. Ieder jaar zakken vele duizenden Nederlanders af naar Val Thorens om er na het skiën feestjes te bouwen.

lees ook