Pierre-Olivier Beckers stopt als CEO van Delhaize

Pierre-Olivier Beckers zal zich tegen het einde van dit jaar terugtrekken als CEO en voorzitter van het executief comité van Delhaize. Hij is bijna 15 jaar CEO bij Delhaize, zo meldt het bedrijf.

"Delhaize Groep, de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat Pierre-Olivier Beckers, haar voorzitter en chief executive officer, zich zal terugtrekken uit zijn uitvoerende functie tegen het einde van dit jaar en het bedrijf verder zal dienen als bestuurder", klinkt het in het persbericht. Waarom Beckers opstapt, staat niet in het persbericht.

Beckers blijft in functie tot een nieuwe CEO is aangetrokken en een vlotte overgang heeft plaatsgevonden. Daarna wordt hij niet-uitvoerende bestuurder.

Beckers trad in 1983 in dienst bij de retailer. Sinds 1995 was hij bestuurder en in januari 1999 werd hij benoemd tot CEO. "De raad van bestuur en ik vinden dat dit het juiste moment is om een opvolger te vinden die de groep en haar evolutie naar de toekomst zal leiden. Inmiddels blijf ik volledig toegewijd om de onderneming en haar 158.000 werknemers te leiden en te steunen", aldus Beckers.

Beckers is sinds 2004 voorzitter van het Belgisch Olympische en Interfederaal Comité (BOIC). Sinds juli zit hij ook in het Internationaal Olympisch Comité.