QOTSA: "Nog nooit zo hard aan een plaat gewerkt"

Op 4 juni ligt het nieuwe album van Queens of the Stone Age in de rekken. "We hebben nog nooit zo hard aan een plaat gewerkt", vertelde gitarist Troy Van Leeuwen aan Tomas De Soete in "Café Corsari".

De mannen van Queens of the Stone Age traden vanavond voor een klein publiek op in Club 69 in Antwerpen. Tomas De Soete wist frontman Josh Homme en gitarist Troy Van Leeuwen vooraf te strikken voor een interview.

Homme en Van Leeuwen benadrukten in het interview vooral hoe hard er gewerkt wordt tijdens de repetities van de band. "Iedereen weet steeds wat zijn taak is", zei frontman Josh Homme daarover. "We gaan er dan ook van uit dat iedereen zich inzet. We werken niet in een bank, ik denk dat dat duidelijk is", klonk het.

Op 4 juni ligt de nieuwe plaat "...Like clockwork" van Queens of the Stone Age in de rekken. "Maar dat is voor mij geen bijzondere dag", aldus Homme. "We streven ernaar iets te maken waardoor we mensen hun favoriete band worden. Op welke dag dat is, dat doet er niet toe."

Het internet afschuimen naar reacties op de nieuwe plaat, dat is iets waar Josh Homme zich niet mee bezighoudt. "Ik vind dat niet verstandig", klonk het. "Maar ik wil natuurlijk wel dat het album aanslaat bij de fans."