Rectorverkiezing Universiteit Gent uitgesteld

De rectorverkiezing aan de Universiteit Gent, waarbij zowel een rector als een vicerector gekozen moet worden, is uitgesteld. Dat komt omdat er geen mannelijke kandidaat voor het vicerectorschap is gevonden.

De rectorverkiezing zou normaal gezien vandaag plaatsvinden. Maar gisteren bleek dat er voor het vicerectorschap alleen een vrouwelijke kandidaat was. Bij de laatste stemronde waren namelijk onvoldoende kiesgerechtigden aanwezig, waardoor er niet meer geldig gestemd kon worden.

Volgens een decreet moet er echter voor beide functies een man en een vrouw voorgedragen worden. Daarom gaat de verkiezing voorlopig niet door. De stemming over de mannelijke kandidaat-vicerector wordt volgende week maandag hervat. Woensdagavond komt de raad van bestuur dan bijeen om een definitieve beslissing te nemen.