Slachtoffer Wetteren overleden door gevolgen treinramp

De man die overleed na de treinramp in Wetteren, is wel degelijk gestorven aan de gevolgen van de treinramp. Dat bevestigt het parket na een autopsie en een toxicologisch onderzoek door een team van deskundigen.

Het enige dodelijke slachtoffer was een 64-jarige man. Zijn overlijden kan dus officieel direct aan de treinramp en het vrijkomen van de giftige stoffen gelinkt worden.

"Het onderzoek naar de oorzaak en omstandigheden van het ongeval loopt verder", aldus woordvoerder Jurgen Coppens van het parket van Dendermonde. "Er kan daaromtrent geen verdere informatie gegeven worden. Er worden geen quotes gegeven, om de nodige sereniteit te bewaren." Het parket vraagt de pers om ook de familie de nodige rust te gunnen.

De nabestaanden van het slachtoffer beslisten ondertussen om een klacht tegen onbekenden in te dienen wegens onopzettelijke doding.