Spijker in Hoogstraten is Strafste School 2013

Het Instituut Spijker in Hoogstraten is door radiozender MNM uitgeroepen tot De Strafste School 2013. De wedstrijd bekroont een school die zowel binnen als buiten de schoolpoorten mensen inspireert en engageert. De leerlingen krijgen vanavond een reeks live-optredens cadeau.

Juryleden Joy-Anna Thielemans (Jana uit "Thuis") en MNM-dj Tom De Cock verkozen de school in Hoogstraten boven de andere finalisten. Het Instituut Spijker volgt het Instituut H. Familie in Sint-Niklaas en het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk op, die respectievelijk in 2012 en 2011 uitgeroepen werden tot De Strafste School.

De leerlingen van het Instituut Spijker kwamen te weten dat ze de Strafste School gewonnen hadden toen Tom De Cock iets na 8 uur vanmorgen plots opdook op hun school. De aankondiging van hun winst tijdens "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" werd op de speelplaats op een luid gejoel onthaald (zie filmpje onderaan).

De Cock vindt het een terechte winnaar. "Het Instituut Spijker is een school waar echt iedereen gerespecteerd wordt en kansen krijgt. Een verlegen meisje dat op handen wordt gedragen door haar klasgenootjes voor haar creativiteit, leerlingen die een dag lang de taken van het ondersteunend personeel in de school overnemen, een complimentenhemel waar leerlingen elkaar een hart onder de riem steken, het aanleggen van tuintjes in de buurt, enzovoort."

De school krijgt deze namiddag een live-uitzending van "Planeet De Cock" cadeau. Daarna zijn er optredens van "The voice"-winnares Paulien, The Opposites, Safi & Spreej, Brahim en Kato.