World Press Photo is te zien in Knokke-Heist

Naar jaarlijkse traditie komt World Press Photo het Fotofestival van Knokke-Heist versterken. De fototentoonstelling met de beste beelden van over de hele wereld opent morgen de deuren en loopt nog tot 9 juni.
De Zweed Paul Hansen maakte de World Press Photo van het jaar.

Jaarlijks strijkt World Press Photo neer in Knokke-Heist met de winnaars van de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor professionele persfotografie. Blikvanger is de foto van de Zweed Paul Hansen, die een krachtig beeld maakte van Gaza. Op de foto staat een groep mannen die op weg is naar de moskee met twee dode jongetjes in hun armen.

Op de fototentoonstelling zijn ook werken van Belgische fotografen te zien. Zo hangt er onder meer een reeks van Stephan Vanfleteren, die met "People of mercy" een prijs won in de categorie Staged Portraits (foto onder).

De foto's van World Press Photo hangen op zo'n 100 locaties over de hele wereld, en dus ook in Knokke-Heist. "Het is een mooie manier om de foto's aan het brede publiek te tonen, zeker op een laagdrempelige plaats zoals het Cultuurcentrum Scharpoord", aldus Anne Schaepman van World Press Photo Foundation.