Zanger As I Lay Dying opgepakt voor moordpoging

Tim Lambesis, de zanger van de Amerikaanse heavy metalband As I Lay Dying, is gearresteerd door de politie van Californië. Hij wordt ervan verdacht dat hij iemand wilde inhuren om zijn echtgenote te vermoorden. In augustus staat As I Lay Dying normaal gezien op Pukkelpop in Kiewit.
© www.pixbykryz.be
Tim Lambesis en As I Lay Dying speelden in oktober 2012 nog in de AB in Brussel.

De echtgenote van Lambesis startte eind vorig jaar de echtscheidingsprocedure op, maar die is nog niet rond. De zanger zou geprobeerd hebben om een privédetective in te huren met de opdracht om de vrouw te vermoorden. Het koppel heeft drie geadopteerde kinderen uit Ethiopië.

"Deze informatie is eind vorige week bij ons gekomen. We hebben er snel op gereageerd en ik geloof dat we een grote tragedie hebben kunnen vermijden", zegt een woordvoerder van de politie.

As I Lay Dying werd opgericht in 2000. De groep heeft al meer dan een miljoen albums verkocht. Vorig jaar nog kwam hun voorlopig laatste album uit, "Awakened". De metalgroep haalde zijn naam bij de gelijknamige roman van William Faulkner.

In augustus speelt As I Lay Dying normaal gezien op de wei van Pukkelpop, na een uitgebreide tournee door de VS de komende maanden. Of die optredens nog doorgaan, is zeer de vraag.