"VS kan en moet kolonie stichten op Mars"

De voormalige astronaut Buzz Aldrin vindt dat de Verenigde Staten samen met de private sector het initiatief moeten nemen om mensen naar Mars te sturen en er een permanente kolonie te stichten. "De start van kolonies op Mars is technisch en financieel mogelijk, zelfs in deze tijden van economische moeilijkheden", zei de 2e man die ooit voet aan grond zette op de maan.
AP2009

"De Verenigde Staten moeten de leider blijven wat betreft het ruimtetransport en ik denk dat we ook kunnen rekenen op de dynamiek van de private sector om een systeem te ontwikkelen dat het zou mogelijk maken zich te vestigen op Mars", zei Buzz Aldrin tijdens een conferentie aan de George Washington University over de verovering van de rode planeet.

De nu 83-jarige Aldrin was de 2e astronaut die bij de 1e maanlanding in 1969 voet zette op de maan, na Neil Armstrong. Dezelfde visie over het koloniseren van Mars doet hij uit de doeken in een nieuw boek, met als titel "Mission to Mars: My Vision for Space Exploration".

"We zouden onze aandacht en de inspanningen van de Nasa moeten concentreren om tegen de jaren 2030-2040 een permanente menselijke aanwezigheid op Mars te bewerkstelligen", legde hij uit.

"Ik zie niets anders dat deze regering zou kunnen doen om de wereld te tonen dat de Verenigde Staten de koploper blijven op het vlak van ruimte-exploratie", vindt Aldrin. "We zijn nu klaar om mensen voorbij de Maan te sturen".