Agnetha van ABBA brengt opnieuw soloalbum uit

De blonde zangeres van ABBA, Agnetha Fältskog, is terug van weggeweest. Morgen ligt haar nieuwe soloalbum in de rekken. Het kreeg als titel "A". Het is bijna 10 jaar geleden dat de zangeres nog een plaat uitbracht. "Het journaal" kon een interview versieren met de mediaschuwe zangeres.

"Mijn stembanden voelden in het begin een beetje roestig", zegt de ondertussen 63-jarige Fältskog. "Ik voelde dat het lang geleden was. Maar na een tijdje, ik volgde zanglessen, voelde ik dat de stem terugkwam."

De zangeres is heel tevreden over het album, maar liet al weten dat er geen concerten komen. Fältskog heeft last van vliegangst en houdt niet van toeren.

Na de breuk met ABBA begin de jaren 80, werkte Fältskog aan haar solocarrière. In 1983 bracht ze het album "Wrap your arms around me" uit. De plaat werd een groot succes, maar vijf jaar en enkele albums later, trok ze de stekker uit haar zangcarrière. Ze trok zich terug uit het publieke leven en werd erg mediaschuw. In 1996 bracht ze haar memoires, "As I am", uit. Pas in 2004 verscheen er opnieuw een album, "My colouring book". Nu is er de opvolger, "A".

De zangeres bekent dat ze af en toe nog wel eens een liedje van ABBA meefluit. Dat de muziek generatie na generatie succes blijft hebben, heeft volgens haar te maken met de energie in de nummers. "Het is zo vrolijk en de sound is heel bijzonder", zegt ze.