Doden bij brand in een textielfabriek

Bij een brand in een textielfabriek in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn zeker acht doden gevallen.

De brand ontstond op de benedenverdieping van een gebouw met 11 verdiepingen in het industriële district Mirpur. De meeste werknemers waren op dat moment al naar huis. De hulpdiensten hadden enkele uren nodig om het vuur onder controle te krijgen. "Het was een grote brand, maar we zijn erin geslaagd die te beperken tot één verdieping", luidt het bij de brandweer.

Er zijn al 8 dodelijke slachtoffers geteld, onder wie de eigenaar van de fabriek en een hoge officier van de politie. Zij namen deel aan een vergadering die aan de gang was op de tiende verdieping van het gebouw. Volgens de hulpdiensten zijn ze gestikt door de giftige rook die vrijkwam.

Mogelijk is de brand veroorzaakt door een kortsluiting.