Heilig Bloedprocessie in Brugge lokt 35.000 toeschouwers

Zoals elk jaar trok op Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door het het Brugse stadscentrum. Coördinator Benoit Kervyn is tevreden: 35.000 mensen woonden het gebeuren bij en alles verliep vlekkeloos.

Het derde en laatste deel van de processie dit jaar werd geopend door de nieuwe groep Binnestebuiten. In totaal zorgden 1.700 deelnemers in 52 groepen voor een schitterend schouwspel. Er werd gezongen, gedanst en geacteerd.

Bijbelse verhalen vormen de basis van de processie. De Heilig Bloedprocessie toont de aanwezigen ook hoe de relikwie van het Heilig Bloed in Brugge terechtkwam. Zes diakens droegen afwisselend het schrijn waarin de relikwie is opgeborgen.

De feestelijkheden in Brugge werden afgesloten met een slotplechtigheid op de Burg.

Volgens coördinator Benoit Kervyn is de Heilig Bloedprocessie zonder problemen verlopen.