Hoofdverdachte ontvoeringszaak formeel aangeklaagd

In de ontvoeringszaak van de 3 vrouwen in Cleveland in de Verenigde Staten heeft de politie 1 van de 3 verdachte broers formeel aangeklaagd. De 52-jarige Ariel Castro wordt beschuldigd van ontvoering en verkrachting.
AP2013
Onil Castro, Pedro Castro en Ariel Castro (met gebogen hoofd).

De Castro-broers zijn voor het eerst voor de rechter verschenen. De zitting duurde nauwelijks enkele minuten. De mannen worden ervan verdacht 3 vrouwen zo'n 10 jaar gevangen te hebben gehouden in hun huis in Cleveland in de Verenigde Staten.

Ariel Castro is formeel in staat van beschuldiging gesteld. Hij is de eigenaar van het huis. Concreet wordt hij verdacht van ontvoering en verkrachting. Tijdens de zitting sprak hij geen woord en keek de hele tijd naar de grond terwijl zijn advocaten zich tot de rechter richtten. 

De rechter heeft een borgsom ingesteld van 8 miljoen dollar. In de praktijk betekent dit dat Castro in de gevangenis zal blijven.

Volgens de politie valt de rol die de 2 broers van Ariel Castro in de ontvoeringszaak speelden, een pak kleiner uit.