Meer inschrijvingen voor verpleegopleiding

Sinds het begin van de campagne die jongeren moet aanzetten om te kiezen voor een studierichting in de zorgsector is het aantal inschrijvingen voor verpleegkundige al met 13 procent toegenomen. Dat meldt het Vlaams ministerie van Welzijn.

De langlopende bewustmakingscampagne voor zorgberoepen krijgt de komende dagen een nieuw elan met een nieuwe videoclip en vijf nieuwe affiches. Een uitgelezen moment, want veel jongeren staan nu voor hun studiekeuze.

Een van de mogelijkheden om te proeven van de zorg- en welzijnssector is het volgen van een inleefmoment. Tijdens zo'n inleefmoment draait iemand een dag mee op de werkvloer en merkt die persoon meteen of de job hem ligt.

Tussen 19 januari 2012 en april 2013 werden er 523 van deze inleefmomenten geregistreerd op de website www.ikgaervoor.be. Nog eens 180 mensen deden een rechtstreekse aanvraag bij de zorgambassadeur. Het aantal inleefmomenten steeg van 42 in de periode van januari tot april 2012 tot 386 in dezelfde periode dit jaar.

Met de slogan 'Een zorgjob, ik ga ervoor' willen Vlaams minister Jo Vandeurzen en zorgambassadeur Lon Holtzer mensen al sinds eind 2010 warm maken voor een job in de zorg- en welzijnssector. Via www.ikgaervoor.be kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over studeren en werken in de zorg- en welzijnssector.