Modeontwerper Ottavio Missoni is overleden

De Italiaanse modeontwerper Ottavio Missoni is overleden. Hij werd 92 jaar oud. In 1953 richtte hij het modehuis Missoni op samen met zijn vrouw Rosita. Hij werd geroemd om zijn gebreide zigzagpatronen. Missoni was ook de eerste ontwerper die zijn modellen zonder bh de catwalk opstuurde.
AP1996
Ottavio Missoni en zijn vrouw Rosita samen met twee modellen op de catwalk.

Zijn ontwerpen werden gedragen door beroemdheden als Madonna, Kate Moss en Jennifer Lopez. 

Missoni werd in 1921 in Kroatië geboren. In 1948 nam hij deel aan de Olympische Spelen in Londen als hordenloper en hardloper. Hij zette zijn eerste stappen in de modewereld als ontwerper van sportkledij. Het modehuis Missoni groeide uit tot een van de bekendste en exclusiefste ter wereld. Vooral zijn breigoed in felle kleuren is gegeerd.

Het bedrijf wordt nu gerund door zijn kinderen en kleinkinderen. Zijn zoon Vittorio Missoni, die marketingdirecteur was van het modehuis, en zijn vrouw worden sinds 4 januari vermist. Ze vlogen met een vliegtuigje voor de kust van Venezuela toen het van de radar verdween.