Regisseur Bryan Forbes is overleden

De Britse regisseur Bryan Forbes, bekend van de thriller "The Stepford Wives" uit 1975, is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Forbes was al een lange tijd ziek.
Bryan Forbes, zijn vrouw en zijn twee dochters.

Forbes maakte zijn debuut als regisseur in 1961 met "Whistle Down the Wind". Daarvoor was hij acteur en schreef hij scenario's en romans. In 1961 werd zijn scenario voor "The Angry Silence" genomineerd voor een Oscar.

Hij regisseerde nog meer films in de jaren 60 en 70, zoals "Seance on a wet afternoon", "The wrong box" en "The raging moon". In 1975 maakte hij "The Stepford wives", een film over een stadje waar elke vrouw de perfecte huisvrouw lijkt. In 2004 kwam er een remake met Nicole Kidman geregisseerd door Frank Oz.

Bryan Forbes is een van de belangrijkste figuren in de naoorlogse Britse cinema. In 2004 kreeg hij de onderscheiding van Commander of the Order of the British Empire voor zijn culturele verdiensten. Hij was gehuwd met de actrice Nanette Newman en laat twee dochters na.